JOCURI DE NOROC ÎN ROMÂNIA – CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI

În România, există mai multe elemente ale cadrului legal care se aplică atât jocurilor de noroc online, cât și celor în persoană. În ultimii 10 ani, noi reguli au intrat în vigoare pe măsură ce peisajul s-a schimbat.

Acest lucru se datorează, în principal, creșterii uriașe a jocurilor de noroc online. Un fenomen experimentat în întreaga lume și nu doar în România. Regulile și legile sunt în vigoare pentru a aborda părțile tehnice ale jocului, pentru a asigura corectitudinea și caracterul aleatoriu.

Acestea acoperă, de asemenea, taxele și alte taxe aplicabile operatorilor de jocuri de noroc. În plus, combaterea spălării banilor și protecția consumatorului sunt, de asemenea, elemente-cheie care intră sub incidența acestei legislații.

Cum definesc românii jocurile de noroc
Jocurile de noroc sunt definite în România ca fiind o ofertă publică de a participa la un joc în schimbul unor câștiguri potențiale. Jucătorul trebuie să accepte în mod deschis oferta. În general, este acceptat faptul că banii lichizi reprezintă principala formă de premiu. În plus, aceste premii trebuie să fie stabilite prin selecție aleatorie.

Există licențe de jocuri de noroc în România?
Da. Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc are rolul de a reglementa diferitele piețe de jocuri de noroc din această zonă. Acesta are puterea de a aplica diversele reguli și de a acorda licențe, de exemplu, cazinourilor care doresc să opereze atât online, cât și offline în țară.

Statul deține monopolul asupra organizării oricăror site-uri de jocuri de noroc. Astfel, el are ultimul cuvânt în ceea ce privește cine poate opera în zonă. Cazinourile private pot solicita licența, dar biroul pentru jocuri de noroc nu garantează că vor primi una.

Poker online în România

Chiar dacă multe variante de poker implică multă îndemânare, în România încă îl consideră un joc de noroc.

Prin urmare, oricine dorește să lanseze un site de poker în România trebuie să respecte aceleași reguli de acordare a licențelor.

Pariuri sportive

Această nișă de jocuri de noroc nu se încadrează în categoria jocurilor de noroc. Prin urmare, ei o consideră o formă de pariuri cu cote fixe. Dar același Oficiu Național reglementează activitatea. Regulile care se aplică sunt ușor diferite. Cu toate acestea, este în continuare perfect legal ca casele de pariuri sportive să funcționeze în România.

Site-uri de cazinou online

Această categorie acoperă atât sloturile, cât și jocurile de masă. Și cum pokerul este considerat și el un joc de noroc, se încadrează și el în aceeași nișă. Site-urile de cazinouri online pot oferi toate formele de jocuri de noroc bazate pe șansă cu o singură licență.

Interesant este că bingo și keno intră în domeniul lor separat.

Loteria

Există, de asemenea, multe jocuri de loterie care au loc în România. Acestea sunt, în esență, un joc de noroc și depind de rezultate aleatorii. Cu toate acestea, companiile private nu pot oferi propriile jocuri de loterie. Monopolul de stat controlează complet acest tip de pariuri.

Deci, ce înseamnă acest lucru pentru jucătorii din România?
În timp ce legile care guvernează industria jocurilor de noroc dintr-o țară sunt stabilite pentru a controla operatorii, acestea nu discută întotdeauna despre jucători.

Unele țări, în special în Asia, de exemplu, vor permite străinilor să parieze în țară, dar nu și localnicilor. Nu este însă cazul în România. Atâta timp cât un site deține o licență valabilă de la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, atunci jucătorii locali sunt liberi să folosească acele site-uri.

Câți ani trebuie să ai pentru a juca online în România?
Trebuie să aveți peste 18 ani pentru a accesa orice jocuri de noroc.

Plătesc românii taxe pentru jocurile de noroc?
În trecut, jucătorii români plăteau o taxă de 25% pe toate câștigurile. Dar această taxă a fost eliminată, iar acum jucătorii plătesc 16% pentru orice câștig mai mare de 15.000 de euro. Impozitul de 25% este încă în vigoare pentru cei care obțin un premiu de 100.000 de euro sau mai mult.

Unde pot juca românii online?
Parimatch a încercat și testat unele dintre cele mai populare cazinouri și case de pariuri sportive de pe piață. Așadar, primul lucru pe care ar trebui să îl faceți este să aruncați o privire pe acest site.

Este întotdeauna cel mai bine să folosiți un site de recenzii independent ca acesta, deoarece poate fi dificil să găsiți site-uri de cazinouri online legitime în zonă.

Guvernul român a fost criticat de UE în ultimii ani pentru monopolul său asupra sectorului jocurilor de noroc. Site-urile off-shore care doresc să intre pe piață trebuiau să aibă un reprezentant care să locuiască în țară. Dar acest lucru a făcut foarte dificil pentru orice întreprindere să se lanseze dacă nu era din România.

Iar acest lucru contravenea ideii de liberă inițiativă în cadrul Uniunii Europene. Acest lucru începe încet-încet să se schimbe. Dar chiar și acum vă va fi greu să căutați pe internet pe cont propriu și să găsiți locuri de joacă. Așa că sfatul nostru este să rămâneți la un site independent de recenzii, cum ar fi casino.xyz.

Poți primi bonusuri de bun venit?
Da! Un bonus de bun venit este cel mai bun prieten al oricărui jucător. Acesta oferă o șansă fantastică de a obține niște bani sau rotiri gratuite la crearea unui cont nou. Există mai multe site-uri care vor oferi aceste promoții jucătorilor români.

You may have missed