Tot ce trebuie să știți despre noile taxe și impozite pentru jocurile de noroc din România

Industria jocurilor de noroc este destul de agitată în România în acest moment, deoarece noi taxe și tarife sunt pe cale să se aplice tuturor operatorilor de cazinouri. Dacă sunteți un operator de cazinou online România sau pur și simplu dacă sunteți un pasionat de loto, pariuri sportive sau cazinou care dorește să fie mereu la curent cu toate noutățile din domeniul jocurilor de noroc pentru a ști la ce să se aștepte din partea industriei și a site-urilor de pariuri, acest lucru vă va interesa cu siguranță.

România a fost recunoscută de mulți ca având o legislație de succes în domeniul jocurilor de noroc. Cu toate acestea, după ce noul proiect de Cod Fiscal a fost publicat de Ministerul de Finanțe, mulți susțin că acest lucru ar putea fi pe cale să se schimbe.

Pe 15 iulie 2022, Guvernul României a introdus diferite creșteri de taxe în sectorul jocurilor de noroc. Acestea afectează în principal operatorii de cazinouri online și operatorii de cazinouri, dar pot afecta, de asemenea, furnizorii de produse de cazinou și alți participanți la jocurile de noroc.

Modificarea propusă de Guvernul României și care a produs cea mai mare agitație și discuții a fost creșterea taxei pe retrageri. Ministerul Finanțelor din România a publicat noul cod care conține actualizări ale legislației fiscale din țară, care a inclus publicarea unui plan de majorare a impozitului pe retragerile de la jocurile de noroc care poate ajunge până la 40%, în funcție de valoarea retragerilor.

Inutil să mai spunem că această veste nu a fost bine primită de fanii jocurilor de noroc, mai ales că taxele pentru jocurile de noroc din România au fost mult mai mici în trecut. Retragerile de până la 66.750 RON (11.579 lire sterline/ 13.493 euro/ 13.980 dolari) erau taxate cu 1%, cele de până la 445.000 RON erau taxate cu 16% plus 667,50 RON, iar retragerile care depășeau 445.000 RON erau taxate cu 25%.

Acum, Guvernul României vrea să majoreze taxele pentru toate aceste retrageri. Impozitele încep de la 3% pentru retragerile care sunt sub 10.000 RON (2.000 de euro), retragerile între 10.000 RON și până la 66.750 RON (11.579 lire sterline/ 13.493 euro/ 13.980 dolari) vor fi impozitate cu 20% plus o taxă suplimentară de 3.000 RON, în timp ce retragerile care depășesc 66.750 RON vor fi impozitate cu 40% plus o taxă de 11.650 RON.

Asociația Organizațiilor de Jocuri de Noroc la Distanță (AOJND), care reunește operatorii de cazinouri online licențiați din România, nu s-a arătat deloc încântată de decizia Guvernului și nu s-a abținut să o critice deschis. AOJND a declarat că ar trebui luați în considerare mai mulți factori înainte de a lua o astfel de decizie.

Mai mult, Asociația Organizațiilor de Jocuri de Noroc la Distanță consideră că decizia Guvernului României poate avea un impact negativ asupra pasionaților de jocuri de noroc și îi poate împinge spre operatorii ilegali. Odeta Nestor, președintele AONJN, a susținut că: „Am subliniat de multe ori că România este o poveste de succes în ceea ce privește legislația în domeniul jocurilor de noroc. Dar această situație depinde de capacitatea autorităților de a menține un cadru legislativ și fiscal atractiv”.

Astfel spus, AONJN consideră că, în cazul în care taxa va intra în vigoare, afacerile din domeniul jocurilor de noroc online vor trebui să facă față unei reduceri considerabile a activității. Potrivit AONJN, afacerile din domeniul jocurilor de noroc ar putea ajunge să plătească cu până la 50% mai puțin la impozit din acest motiv.

Este o chestiune de timp până când vom afla cum vor afecta aceste noi măsuri industria jocurilor de noroc din România. Sperăm însă că predicția făcută de Asociația Organizațiilor de Jocuri de Noroc la Distanță cu privire la faptul că jucătorii români se vor îndrepta către comportamente riscante nu se va adeveri și că participanții la jocurile de noroc vor continua să prioritizeze jocul responsabil, în ciuda oricăror decizii sau taxe care pot face rabat.

You may have missed